Healthy People, Healthy Planet - alt du trenger å vite om rapporten Global Environmental Outlook

Professor Paul Ekins som har ledet arbeidet med flaggskiprapporten, kommer til Norad for å presentere hovedfunnene.
22 aug. 2019

9:00 - 10:30

Legg til i kalender (ics)

Norad
Informasjonssenteret

Bygdøy allé 2, 0257 Oslo

Veibeskrivelse (google)
Fornavn*:
Etternavn*:
Organisasjon:
E-post*:
Ja, jeg samtykker til Norads vilkår og personvernregler (norad.no/personvern), slik at Norad kan sende meg informasjon om arrangementet på e-post.*
Ja, jeg vil motta informasjon om andre arrangementer i regi av Norad.
* obligatorisk

Global Environmental Outlook er UN Environments flaggskiprapport. Årets rapport er den sjette i rekken, og har derfor fått forkortelsen GEO-6.

Årets rapport tar for seg temaet Healthy People, Healthy Planet. Det er professor Ekins som selv presenterer hovedfunnene fra rapporten på seminaret i Norad. Rapporten retter søkelyset på utfordringer knyttet til klima, biologisk mangfold, hav, ressursbruk og effekter globalt.

GEO-6 er en grundig vurdering av klodens miljøtilstand sett under ett, og gir framskrivninger for hvordan vi skal lykkes i å nå ambisjonene i agenda 2030 og bærekraftsmålene. Rapporten ser særskilt på hvordan vi ligger an med å nå miljødimensjonen i bærekraftsmålene.

Rapporten ble overlevert til klima- og miljøminister Ola Elvestuen under FNs miljøforsamling i mars i år. Elvestuen er valgt til president i FNs miljøforsamling for to år.

Etter Ekins innledning følger en paneldebatt. Mer informasjon om program og deltakere kommer i august. Seminaret arrangeres av Klima- og miljødepartementet og Norad.