Nattevandring for bærekraftsmålene i Ålesund
Bærekraftsmålene satte sitt preg på Ålesund under Norads nattevandring. Film og foto: Scream Media

Over 5000 på nattevandring i Ålesund

Statsminister Erna Solberg var blant nattevandrerne.

Under nattevandringen i Ålesund lørdag 21. april gikk 5500 mennesker opp 418 trappetrinn til toppen av byfjellet Aksla for FNs bærekraftsmål. Trappetrinnene opp byfjellet var lyst opp i bærekraftsmålenes farger.

Nattevandringen er i regi av Norad for å rette søkelyset mot og informere om FNs bærekraftsmål. De 17 bærekraftsmålene er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Statsminister Erna Solberg var også med og gikk for bærekraftsmålene.

- På en skala på 0-10, så var dette 17! Det var helt fantastisk, så mye folk og så god stemning, oppsummerer Norads direktør Jon Lomøy.

- Hva tenker du om at så mange deltar på nattevandring for bærekraftsmålene?

- Det viser at vi gjør jobben vår med å spre kunnskap om målene som er vårt veikart til en bedre verden, understreker Lomøy.

Fargela byen

FNs bærekraftsmål har farget bybildet i Ålesund i dagene opp til nattevandringen. I Byparken kunne skoleklasser delta på undervisning fra FN-sambandet, mens festivalkonferansen North West inviterte et heldagsseminar om bærekraftg utvikling.

På formiddagen før nattevandringen arrangerte Norad en ryddeaksjon i havet ved Brosundet i Ålesund sentrum sammen med Ålesund kommune og miljøselskapet Årim. Dykkere gikk ned i vannet mellom båtene og hentet opp sekker på sekker med søppel.

Jon Lomøy sier at mengden søppel som dykkere brakte opp på land, er tankevekkende.

- Det er en god illustrasjon på hvordan hver eneste lille enkelthandling akkumulerer seg til å bli et stort problem.

Derfor er han spesielt glad for at det knapt var søppel å plukke opp ryddemannskapene gikk over plassen etter konserten.

- Jeg er veldig fornøyd med at folk respekterte naturen underveis på nattevandringen, slik at det er like fint å ta turen opp igjen der påfølgende morgen.

Nedrigging og oppryddingn etter nattevandringen fortsetter søndag. Norad vil gå over områdene folk beveget seg i for å forsikre oss om at vi bidrar til sporløsferdsel i naturen vår.

Statsminister Erna Solberg på vei opp Aksla
Statsminister Erna Solberg på vei opp Aksla under nattevandring for bærekraftsmålene. Statsministeren hadde god tid, og stoppet flere ganger for å ta bilder, stille opp på bilder og la seg intervjue av pressen.
Foto: Scream Media
Publisert 22.04.2018
Sist oppdatert 22.04.2018