Spør oss om bistandsstatistikken 2017

Send oss dine spørsmål om hvor eller til hva norsk bistand gikk på Twitter eller Facebook. Vi svarer mellom klokken 12.00 og 13.30 tirsdag 10. april.

Lurer du på hvor mye penger Norge ga i bistand i 2017? Hvilke land som mottok mest? Eller hva pengene gikk til?

Offisiell oversikt

Mandag 9. april offentliggjøres den samlede statistikken som viser hva norske bistandskroner gikk til i 2017. Norsk bistandsstatistikk føres i henhold til OECDs regelverk for offisiell utviklingshjelp (ODA).

Tallene blir publisert i Norads statistikkportal Norsk bistand i tall. Siden gir full oversikt over den offisielle, norske bistandsstatistikken fra 1960 fram til i fjor.

- Norsk bistand i tall bidrar til å spre kunnskap om norsk bistand. Statistikkportalen er lett å bruke og nyttig for dem som ønsker å vite hva bistanden gikk til. For spesielt interesserte er det mulig å laste ned hele databasen på avtalenivå. Slik sikrer vi stor grad av åpenhet om norsk utviklingssamarbeid, sier underdirektør Katrine Heggedal i Statistikkseksjonen i Norad.

Spørsmål og svar

Tirsdag 10. april fra kl. 12.00-13.30 svarer Statistikkseksjonen i Norad altså på dine bistandsspørsmål via Facebook og Twitter. Du kan sende oss spørsmålene dine allerede nå. Bruk emneknaggen #norskbistanditall på Twitter.

- Hva slags spørsmål kan dere besvare tirsdag?

- Spør oss om total bistand, om geografisk fordeling av bistanden og om hvilke sektorer i mottakerlandene vi støtter, sier Heggedal. Kanskje er noen spent på hvor mye bistand som har gått gjennom en sivilsamfunnsorganisasjon de kjenner til?

Publisert 05.04.2018
Sist oppdatert 09.04.2018