Nattevandring i Tromsø august 2019. Tromsøbrua opplyst i farger
Lyset la en magisk ramme rundt nattevandringen.
Foto: Ørjan Aslaksen//Scream Media for Norad

Lyste opp Tromsø for bærekraftsmålene

Det var eventyrlig stemning da over 7000 mennesker gikk for bærekraftsmålene i Tromsø natt til lørdag 31. august.
I solnedgang gikk nattevandrerne opp til toppen av Sherpatrappa for å markere viktigheten av FNs bærekraftsmål. Med fantastisk utsikt til Tromsø by, badet Sherpatrappa i lys fra hodelykter. Slik dannet deltakerne en flott lyslenke som et symbol på samarbeidet som skal til for å nå de globale målene. Tromsøbrua var for anledningen lyst opp i bærekraftsmålenes farger.
 
Se flere bilder nederst i artikkelen. 
 
Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein deltok på nattevandringen. 
 
– Jeg ble utrolig inspirert av at så mange tok turen opp fjellet med oss for bærekraftsmålene i går. Det gir meg håp i kampen mot klimaendringene, og jeg tar denne kraften med meg videre i vårt arbeid for å takle klimaendringene, sier han søndag morgen.

Nattevandringen ble arrangert av Norad i samarbeid med Tromsø kommune og UiT Norges arktiske universitet. Norads direktør var godt fornøyd med arrangementet.

– Jeg synes at det er utrolig flott at mer enn 7000 tromsøværinger ble med oss på nattevandring for bærekraftsmålene lørdag kveld, sier Jon Lomøy, direktør i Norad. 

Kunnskap er makt

Norad arrangerer nattevandringer for å spre kunnskap om hvor viktige målene er. Nattevandringen i Tromsø hadde et ekstra fokus på bærekraftsmål 13 om å bremse klimaendringene. Underveis i nattevandringsløypa delte formidlere fra UiT Norges arktiske universitet kunnskap om klimaendringer for alle som ville lære mer.
 
Mål 13 ble valgt av UiT Norges arktiske universitet og Tromsø kommune fordi det haster med å redusere utslipp av drivhusgasser og unngå farlig temperaturstigning i jordas atmosfære, land og hav. I Arktis skjer klimaendringene særlig raskt og truer økosystemene som danner livsgrunnlaget for oss mennesker.
 
I dagene før nattevandringen ble det arrangert en egen bærekraftsuke med ulike aktiviteter i bybildet i Tromsø for å opplyse og engasjere befolkningen om klimautfordringene som Tromsø, Norge og resten av verden står ovenfor. Tromsøs engasjementet for mål 13 viser tydelig at dette er en global utfordring, som vi alle må være med på å løse, oppfordrer Jon Lomøy.
 
Nattevandring i Tromsø - utsikt opp Sherpatrappa
Nattevandring i Tromsø - Ishavskatedralen opplyst
Opplysningsskilt om bærekraftsmål 12 på samisk
Nattevandring i Tromsø - portrett av blant andre utviklingsminister Dag-Inge Ulstein
Nattevandring i Tromsø - utsikt opp Sherpatrappa
Nattevandring i Tromsø - Ishavskatedralen opplyst
Opplysningsskilt om bærekraftsmål 12 på samisk
Nattevandring i Tromsø - portrett av blant andre utviklingsminister Dag-Inge Ulstein
Publisert 01.09.2019
Sist oppdatert 01.09.2019