Fattigdomsdagen 2024: Har verden glemt de aller fattigste?

Fattigdomsdagen banner
Tid: 17. oktober 2024, 09:00 Oslo time
Sted: Norad, Bygdøy Alle 2, Infosenter 5. etg., Oslo og digitalt. (For de som kommer til Norad er det lett frokostservering fra kl. 08.30)

Krig, konflikt, humanitære kriser og ekstremvær preger verden, og økonomisk utvikling og fattigdomsbekjempelse har bremset opp i mange land. Samtidig kjenner vi alle på lommeboka at det er dyrtid.  

Kampen om bistandsmidlene spisser seg til, og i flere land ser man nå at bistanden dreier seg bort fra ren fattigdomsbekjempelse til å handle mer om nødhjelp, klimatiltak og næringsutvikling. 

På den internasjonale dagen for avskaffelse av fattigdom inviterer Norad til frokostmøte der vi lanserer en ny rapport med ferske tall og en analyse av den globale fattigdomsutviklingen.

Norads fremste tallknusere, utviklingsøkonom Lars Loe og analysesjef Katrine Heggedal, presenterer hovedfunnene i rapporten – i år med søkelys på hva som skal til for å snu fattigdomsutviklingen.

Norads kunnskapsdirektør Håvard Mokleiv Nygård kommenterer deretter rapporten, og gir en status for den internasjonale innsatsen mot fattigdom.

  • Har kampen mot ekstremfattigdom havnet i skyggen av krig, konflikt og klimakampen?
  • Og hvilken rolle spiller norsk bistand?

Velkommen til et frokostmøte der vi også oppfordrer publikum til å kommentere og stille spørsmål.

Arrangementet strømmes, lenke til strømmen vil bli gjort tilgjengelig før arrangementet.

Klikk her for å melde deg på. 

Rapporten vil bli gjort tilgjengelig samme dag på norad.no.

Publisert 23.09.2024
Publisert 23.09.2024
Oppdatert 23.09.2024
Oppdatert 23.09.2024