Verdens vakreste nattevandring kommer til Rogaland.

Nattevandring til Dalsnuten

Bli med på en magisk tur rundt Dalsnuten i Sandnes lørdag 6. april.
Oppdatering! 7000 mennesker deltok på nattevandring opp Dalsnuten 6. april. For bilder og mer informasjon, gå til nettsak: Solrik nattevandring i Sandnes
 
For første gang kommer verdens vakreste nattevandring til Rogaland. Sammen skal vi vandre gjennom spektakulære lysinstallasjoner for å lære mer om FNs bærekraftsmål.
 
Norad, Sandnes kommune og Stavanger Turistforening står bak arrangementet. Sammen skal vi sørge for at alle får en trygg og minnerik opplevelse.
 
Selve gåturen starter på Gramstad. Derfra går vi til Dalsnuten og ned til Revholstjørn hvor vi skal nyte vårens kuleste utendørskonsert med Thomas Dybdahl – helt gratis!    
 
Med hodelykter skal vi sammen lyse opp hele løypen rundt Dalsnuten. Vi lover fantastisk stemning under åpen himmel. Vi har også satt opp en miniløype for de som ikke ønsker å gå helt opp til toppen.
 
NB! Verdens vakreste nattevandring er et alkoholfritt arrangement.

Vi anbefaler at du har med deg:

  • Hodelykt.
  • Varme og vanntette klær.
  • Ryggsekk med noe varmt og kaldt å drikke og noe å spise.
  • Ørepropper.
  • Sitteunderlag.

Husk at det blir en lang kveld ute i det fri, så med nok varme klær.

Transport

Oppmøtested er Sandnes sentrum. Det blir satt opp busser fra Holbergs gate 15 i Sandnes (på motsatt side av Maxi) som frakter deltakerne til Gramstad, startpunktet for turen. Bussene går hele kvelden frem og tilbake fra kl. 18:30. Det er gratis å ta bussen til og fra Gramstad. 
 
For å unngå store trafikkforsinkelser og biler langs veiene blir parkeringsplassen, og veien opp til Gramstad, stengt og kun tilgjengelig for busstrafikk. Unntaket er biler med gyldig HC-kort som tillates å kjøre opp og parkere på Gramstad. Vi oppfordrer alle til å ta buss eller tog inn til Sandnes for å benytte seg av skyttelbussen. Skyttelbussen er gratis. 
 
Det blir satt opp en kortere løype ved turveien inn til Revholstjørn hvor det er mulig å komme seg frem med elektrisk rullestol. Siste parti er ganske ulendt og egner seg kun for terrengstoler, med mindre man har mulighet for å løfte/bære over de mest ulendte delene. Trenger du ekstra tilrettelegging eller transport ber vi deg om å sende din e-post på en privat melding på Facebook og vi vil hjelpe deg.
 

Lurer du på hvorfor vi arrangerer nattevandring?

 
 I 2015 gikk verdenssamfunnet sammen om å vedta FNs 17 bærekraftsmål. De utgjør den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030.
 
Arbeidet er godt i gang, men for at verden skal nå målene må alle kjenne til dem. Derfor skal vi ut å gå sammen for bærekraftsmålene.
 
Verdens vakreste nattevandring er en del av en opplysningskampanje om bærekraftsmålene i regi av Norad – direktoratet for utviklingssamarbeid. Siden 2016 har over 50.000 personer deltatt på nattevandringer ulike steder i Norge. Du kan lese mer om nattevandringene på norad.no
Kart over rute: Kartet viser oversikt over ruten for nattevandringen rundt Dalsnuten i Sandnes lørdag 6. april 2019. Turen starter på Gramstad. Det blir konsert ved Revholstjørn.
Publisert 08.03.2019
Sist oppdatert 08.03.2019