Making Waves – Norway’s support for a sustainable ocean

Om publikasjonen

Tittel:Making Waves - Norway’s support for a sustainable ocean
Utgitt:Juni 2022
Type:Norad-rapport
Utført av:Norad
Antall sider:24
ISBN:978-82-8369-113-9

NB! Publikasjonen er KUN tilgjengelig elektronisk og kan ikke bestilles på papir

Norges havsatsning er stor og favner bredt

Den norske havbistanden er både geografisk og tematisk bred. Norsk havbistand er i stor grad strukturert rundt tre bistandsprogrammer: Hav for utvikling (Hfu), Fisk for utvikling (Ffu), og det norske bistandsprogrammet mot marin forsøpling og mikroplast. Ettersom havet i større grad blir inkludert i bredere natur- og klimadiskusjoner, inkluderer også norsk havbistand prosjekt som faller utenfor disse programmene. Denne rapporten viser tematiske satsningsområder i de ulike delene av verden – fra Afrika til Asia til Sør-Amerika og Kariba.

782 millioner kroner tilsvarer rundt 3 % av det norske bistandsbudsjettet i 2021 ( totalt på 40,1 milliarder kroner). Dette er en økning på rundt 65 millioner kroner fra 2020. Prosentandelen har vært den samme de siste 5 årene, til tross for pandemi og andre kriser. Globalt ligger prosentandelen av bærekraftig havbistand på 1,22% (kun tall fra 2020 tilgjengelig). Dette viser at hav er høyt på agendaen for norsk bistand.

Denne rapporten viser hvordan disse pengene blir satt i arbeid for at alle skal kunne fortsette å nyte godt av et sunt og friskt hav.