Flerkulturell politistyrke i Guatemala

I Guatemala går Norad inn med støtte på 11,9 millioner for å øke andelen polititjenestemenn med mayabakgrunn til 30 prosent. I tillegg skal støtten styrke rettighetene til interne flyktninger, styrke tilgangen på offentlig informasjon til alle grupper og dermed øke deltakelsen av alle grupper i fredsprosessen.

En av hovedutfordringene i Guatemalas freds- og forsoningsprosess er å få de statlige institusjonene til å gjenspeile og representere landets mange etniske grupper og ett tyvetalls språkgrupperinger. Spesielt gjelder dette landets nye Nasjonale sivile politi.

Gjennom FNs Sendelag for verifikasjon av fredsavtalene i Guatemala (MINUGUA) støtter Norad programmer som tar sikte på å øke andelen polititjenestemenn med mayabakgrunn til 30 prosent, samtidig finansieres menneskerettighetsutdanningen ved landets politiakademi.

I tillegg gis MINUGUA midler for å styrke interesseorganisasjonen for internt fordrevne flyktninger, samt drive opplysningsarbeid om fred, menneskerettigheter og fredsavtaleverket.

For ytterligere opplysninger: ambassaderåd Jon Brødholt, Kgl. norsk ambassade i Guatemala. Tlf. +502 366 5908