"Keeping kids in School" i Malawi

Norad har bevilget 8 millioner kroner til utdanningsprosjektet "Keeping Kids in School" i Malawi. Landet har stor mangel på lærere, skoler og undervisningsmateriell, men myndighetene har like fullt som målsetting å gi alle barn rett og mulighet til gratis grunnutdanning.

Prosjektet "Keeping Kids in School" i Malawi skal bidra til å øke kapasiteten og kvaliteten i 40 grunnskoler i Malawi, med særlig vekt på jenters deltaking. UNICEF koordinerer prosjektet, som nylig fikk 8 millioner kroner i støtte fra Norad.

- Hovedfokus for programmet er at alle barn i skolen skal fullføre 5. klasse, som kan sammenlignes med grunnskolens barnetrinn i Norge, sier rådgiver Bente Nilson i Norads fagavdeling.

Malawi har stor mangel på lærere, skoler og undervisningsmateriell. Landet har like fullt som målsetting å gi alle barn rett og mulighet til gratis grunnutdanning.

- Samtidig er målet å gi spesielt sårbare grupper som foreldreløse barn, barnearbeidere og funksjonshemmede barn tilgang til grunnskole, forteller Bente Nilson.

Norad ga til sammen 500 millioner kroner i bistand til utdanning i 2000, dette utgjorde 13,5 prosent av den totale bilaterale bistanden.