KICKING AIDS OUT gir konkrete resultater

For første gang samles nå afrikanske idrettsorganisasjoner seg til felles kamp mot hiv/aids.

Norge bidrar til at afrikanske idrettsorganisasjoner nå samles til felles kamp mot hiv/aids. Det er god utviklingshjelp å bidra til konkret sør-til-sør samarbeid i kampen mot HIV/AIDS, sier utviklingsminister Anne Kristin Sydnes.

Under KICKING AIDS OUT Workshopen på Ekebergsletta i går kveld, ble et formelt nettverk av KICKING AIDS OUT idrettsorganisasjoner fra det sørlige Afrika, stiftet. Nå skal modellen for "movement games" i hiv/aids informasjon testes ut i Kenya, Zimbabwe og Sør- Afrika. Modellen kommer opprinnelig fra Zambia. Deretter skal organisasjonene møtes i midten av november i Nairobi i Kenya for å diskutere resultater og erfaringer fra forsøkene og videre samarbeid i sør. Inspirasjonen til å starte et slikt nettverk kom etter et møte organisasjonene hadde med utviklingsminister Anne Kristin Sydnes tidligere i uka hvor hun lovte 300.000 kr til det videre arbeidet med KICKING AIDS OUT.

-Vi er stolte av å starte et konkret samarbeid i Afrika om idrett og aidsinformasjon, sier Oscar Mwaanga i Edusport Zambia. Nå er vi i gang med å utforme en plan om hvordan bekjempe aids gjennom idrett, fortsetter Mwaanga.

Også de norske partnerne UD, Norad, Strømmestiftelsen, Norges Fotballforbund, Norges idrettsforbund og Olympiske komité, Edusport Norge og Norway Cup er invitert til workshopen i Nairobi hvor fotballklubben MYSA er vertskap. Utviklingsminister Sydnes vil besøke MYSA sammen med regjeringens Aidsforum allerede mandag 13. august d.å.

Pressekontakt i Norad:
Marianne Rønnevig: 997 14 966