Rent vann til Kathmandu

Befolkningen i Kathmandu-dalen gleder seg over at finansieringen av et storstilt drikkevannsprosjekt nå er i orden. 17. august undertegnet Norad sin del av avtalen om Melamchi-prosjektet, som vil gi rent vann til både hovedstaden og en rekke landsbyer, skriver Bistandsaktuelt.

Grønt lys for Nepals største drikkevannsprosjekt noensinne

Rent vann er ingen selvfølge i Nepals hovedstad Kathmandu og landsbyene i dalen. I en årrekke har man jobbet for å få realisert Melamchi-prosjektet - en 28 km lang tunnel som skal frakte vann fra Melamchi-elven til Kathmandu.

Det har vært tautrekking og forhandlinger om prosjektet, og da Verdensbanken trakk seg i mars, var det mange som trodde at hele prosjektet skulle gå på grunn.

Men i løpet av de siste månedene har de fleste giverne likevel godkjent sine bidrag til prosjektet. Den 17. august skrev Norad, som en av de siste bidragsyterne, under en avtale som støtter prosjektet med 223 millioner kroner.

- Undertegningen av avtalen mellom Norad og de nepalske myndighetene er et stort skritt mot en realisering av prosjektet. Vi håper at arbeidet med tunnelen vil starte neste høst, sier Åse Seim, chargé d'affaires ved den norske ambassaden i Kathmandu.

Les resten av artikkelen på www.bistandsaktuelt.com