Vinneren av "Jorda rundt med Norad" er kåret

Det kom inn over 6.000 riktige svar til konkurransen " Jorda rundt med Norad". Jørgen Evjen (25) er den heldige vinner av en reise for to til Sør-Afrika.

Jørgen Evjen (25) vant en reise for to til Sør-Afrika, etter å ha svart riktig på 12 spørsmål om norsk bistand i en konkurranse på Norads hjemmesider. Han skal ta med seg samboeren Karina Storstein (25) på drømmereisen.

- Det var Karina som fikk meg til å være med konkurransen. Vi har begge lært masse om norsk bistand etter at vi svarte riktig på alle spørsmålene, sier Jørgen Evjen.

Det kom inn over 6.000 riktige svar i løpet av de ukene konkurransen varte. Kunnskapskonkurransen var en del av en kampanje for å gjøre Norad mer kjent blant den norske befolkningen. Resultatet er overveldende.

- Trafikken på Norads hjemmesider økte med hele 474 prosent i den perioden kampanjen pågikk. Vi er glade for at så mange mennesker nå vet mer om det viktige arbeidet vi driver med, sier kommunikasjons-direktør Astrid Versto i Norad.

Jørgen Evjen og Karina Storstein er allerede i gang med å planlegge reisen til Sør-Afrika, som de regner med skjer i oktober.

- Ingen av oss har vært i Afrika før, så dette blir stort. I tillegg til å ha ferie, ønsker vi også å få bedre innsikt i hvordan Norad jobber i Sør-Afrika og Afrika generelt, sier de to.