Bergen diskuterer bærekraftig utvikling

Utenriksdepartementet og Norad inviterer til regionalt møte i Bergen 30. mai. Hovedtemaet for møtet som blir arrangert i samarbeid med FN-sambandet er bærekraftig utvikling. Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson og Norad-direktør Tove Strand deltar på møtet.

I 2002 er det 50 år siden norsk utviklingssamarbeid startet. I løpet av året skal dette markeres på en rekke måter. Utenriksdepartementet og Norad skal blant annet i samarbeid med lokale institusjoner arrangere regionale møter.

Her ønsker vi å invitere alle som på en eller annen måte er interessert eller engasjert i utviklingssamarbeid. Et av disse møtene skal arrangeres i Bergen 30 mai i samarbeid med FN-sambandet. Som en forberedelse til verdenstoppmøtet for bærekraftig utvikling i Johannesburg til høsten, skal nettopp bærekraftig utvikling gjøres til hovedtema for møtet i Bergen. Det vil bli satt fokus på Earth Summit i Rio-92 og de forventningene man hadde til prosessen den gang.

I sitt innlegg kommer Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson til å ta opp Norges rolle i Johannesburg, mens Norads direktør, Tove Strand, vil fokusere på forholdet mellom fattigdom og miljø.

Konferansen består av en seminardel og et åpent møte på kvelden der vi ønsker å diskutere i hvilken grad fattigdom er et hinder for miljø og utvikling.

Les programmet her: Program Bergen

Alle kan delta. Påmelding: FN-sambandet, Vestlandsavdelingen

Telefon: Tlf 55 31 67 38 / 55 31 67 89E-post: E-post: vest@fn-sambandet.no