Fra motstander til medspiller

- Du trenger ikke svelge kameler for å få til bedre utvikling, sier Cathrine Halsaa på Avdeling for sivilt samfunn og næringsutvikling (ASN) i Norad. Hun viser til et fruktbart samarbeid mellom frivillige organisasjoner og næringslivet. 

For første gang er det laget en studie på hvordan frivillige organisasjoner og næringslivet kan dra veksler på hverandres kompetanse i utviklingssamarbeid. Christian Michelsens Institutt (CMI) har på oppdrag fra Norad laget en spennende rapport som viser positive resultater av slikt samarbeid.

Stort potensial for partnerskap
Partnerskapskonferansen i regi av Norad og NHO i september 2001 viste til et behov for konkret oppfølging og kartlegging av samarbeidet mellom frivillige organisasjoner og næringslivet. Rapporten fra CMI viser at det er stort potensial for mer partnerskap, da det til nå er mer vanlig med rene sponsoravtaler.

Tirsdag 26. november ønsker ASN velkommen til en nyttig presentasjon av rapporten til CMI og til diskusjon om partnerskap i Norad. Sentrale aktører fra frivillige organisasjoner og næringslivet vil komme med eksempler på gode former for samarbeid.

I tillegg vil NHO presentere hvordan dette arbeidet vil følges opp i arbeidsgruppen som ble nedsatt etter partnerskapskonferansen og gjennom konkrete tiltak for å skape møteplasser for næringslivet og frivillige organisasjoner.

Les mer:
Program for seminaret

Sted:
Tirsdag 26. november kl 9.30-12.00.
Norads informasjonssenter, 6. etasje i Ruseløkkveien 26

Pressehenvendelser:
Norads pressetjeneste på telefon 977 14 966