Fra Ouagadougou med "En folkefiende"

15 skuespillere fra Burkina Faso kommer til Norge og Ibsenfestivalen mandag 2. september. De er en del av teatersamarbeidet mellom Nationaltheatret og CITO, en paraplyorganisasjon med 39 forskjellige teatergrupper i Burkina Faso.

- CITO består av et mangfold fra scenekanten enten det er ordinært teater, dukketeater eller , danse- og barneteater. Instruktører, forfattere, dansere, skuespillere er også med i nettverket. På den måten rommer CITO alt fra eksperimentelt teater til underholdning og opplysningsteater, forteller prosjektleder Margrethe Aaby.

Torsdag 5.september har de norgespremiere på En Folkefiende under Ibsenfestivalen.

Forestillingen er et resultat av samarbeidet mellom CITO og Nationaltheatret og er finansiert av Norad. Målet er å samle og profesjonalisere teaterscenen i Burkina Faso. De femten skuespillerne som kommer til Norge ble valgt ut blant 89 skuespillere. Prøvene foregikk i mai, juni og juli under åpen himmel i Ouagadougou hovedstaden i Burkina Faso. Forestillingene var også en sensasjon.

- Det er første gang et teaterstykke har hatt et så stort betalende publikum. Forestillingen satte dermed publikumsrekord med 65 % prosent dekning på ti forestillinger hovedstaden. Selv om programmet såvidt har startet har teaterengasjementet eksplodert i Burkina Faso, forteller prosjektleder Margrethe Aaby.

En folkefiende spilles på Amfiscenen på Nationaltheatret 5., 6. og 7. september.

Prosjektleder er Margrethe Aaby i Nationaltheatret tlf 40001403.

Ønsker dere et intervju med Norad om kultursatsning eller de involverte i programmet, ta kontakt med Norads pressetjeneste 22 24 20 43/ 977 14 966