Konferanse om fred og forsoning i Fredrikstad

Utenriksdepartementet og Norad inviterer til konferanse om fred og forsoningsarbeid i Fredrikstad den 28. mai. Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson og Norads direktør Tove Strand deltar på arrangementet.

Konferansen om fred og forsoningsarbeid som arrangeres av Utenriksdepartementet og Norad finner sted i Fredrikstad den 28. mai. Den består av en seminardel om fred og forsoningssamarbeid og et åpent møte på kvelden, med fokus på bistandens rolle i en konfliktsituasjon.

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson og Norads direktør Tove Strand deltar under hele arrangementet, og Fredrikstads ordfører Ole Haabeth åpner konferansen.

Les programmet her: Fred og forsoning

Fredrikstad er kjent for sitt folkelige engasjement i utviklingssamarbeidet, kanskje spesielt i forbindelse med konflikten i Guatemala, men også gjennom sitt kultursamarbeid med Zimbabwe.

I 2002 er det 50 år siden norsk utviklingssamarbeid startet. I løpet av året skal dette markeres på en rekke måter. Utenriksdepartementet og Norad skal blant annet i samarbeid med lokale institusjoner arrangere fire regionale møter. Konferansen i Fredrikstad er det første av disse fire, og blir arrangert i samarbeid med Fredrikstad kommune.

For påmelding, kontakt Fredrikstad Kommunes Servicetorg,
telefon: 69 30 60 38/39 faks: 69 30 60 24
E-post: inter@fredrikstad.kommune.no