Norad deler ut reisestipend

Norad tilbyr stipend til journalister som skal på reportasjereiser. Reiser til våre hovedsamarbeidsland Tanzania, Zambia, Mosambik, Uganda, Malawi, Bangladesh og Nepal vil bli prioritert.

Det blir tildelt inntil fem stipender à kr. 10.000 til reportasjeopplegg i Norads samarbeidsland. Reiser til våre hovedsamarbeidsland Tanzania, Zambia, Mosambik, Uganda, Malawi, Bangladesh og Nepal vil bli prioritert.
Mer informasjon om landene finner du her: Hiv/aids-problematikk, urfolk og fjellenes år.

Det forutsettes at de som får stipend fra Norad søker journalistvisum til de landene de skal reise til. Dette fordi Norads virksomhet i våre samarbeidsland er knyttet til Norges ambassader og diplomatiske tjeneste.

Våre saksbehandlere og våre ambassader vil bidra med nødvendige bakgrunnsinformasjon og statistikk og kan formidle kontakt med nøkkelpersoner hos våre samarbeidspartnere. Hensikten med stipendene er å bidra til kunnskap om Norads samarbeidsland og skape debatt om det langsiktige utviklingssamarbeidet.

Eventuelle spørsmål om stipendordningen kan rettes til Norads pressetjeneste, telefon 22 24 20 43 eller mobil 977 14 966.

Søknad sendes til:

Norad, AKS/pressetjenesten, postboks 8034 Dep, 0030 Oslo. Søknadsfrist: 15. juni 2002.