Norad gir 15 nye agronomstipender i Mellom-Amerika

Norad har besluttet å dekke studieavgifter for 15 nye studenter ved landbruksuniversitetet EARTH i Costa Rica. Disse får mulighet til å gjennomføre en av de beste utdanninger innen bærekraftig landbruk som tilbys i Latin-Amerika. Halvparten av stipendiatene skal være kvinner.

Stipendiene dekker fire års agronomutdanning for dyktige kandidater fra Guatemala, Honduras og Nicaragua som mangler egne midler.

EARTH er et privat universitet som har spesialisert seg på å utdanne kandidater i bærekraftig jordbruk, med spesiell vekt på den økologisk sårbare delen av tropene som utgjøres av regnskog og andre områder med mye nedbør.

Siden 1995 har EARTH utdannet 40 Norad-stipendiater. Erfaringen er at disse vender tilbake til sine hjemland og hjemkommuner og arbeider med bærekraftig jordbruk. Ferdig utdannet er de profesjonelle agronomer som er høyt etterspurt og vil kunne drive frem positive forandringer i jordbruk og naturressursforvaltning i Mellom-Amerika. Stipendprogrammet er en del av Norads miljøsatsing i Mellom-Amerika.