Norsk-palestinsk kulturavtale

Norad og Rikskonsertene har skrevet under en ny norsk-palestinsk kulturavtale. Den skal sikre støtte til et palestinsk prosjekt som gir barna i området muligheten til å leve ut kreativitet og skaperglede i en situasjon som er svært usikker.

Mens representantene fra Norad og Rikskonsertene skrev under, satt den palestinske prosjektlederen innesperret i Betlehem. George Ghattas er leder for den frittstående palestinske kulturorganisasjonen Sabreen (Association for artistic Development), som er et av hovedaktørene i prosjektet.

Veisperringer
Han ble hindret av veisperringer og portforbud, skriver Aftenposten.
- Men vi lar oss ikke hindre i å ta fatt på dette musikalske utvekslingsprosjektet. Vi er nødt til å ha langsiktige og realistiske mål, sier han til avisen.

Det norsk-støttede tiltaket skal bidra til å styrke samarbeidet mellom norske og palestinske musikere og musikkpedagoger, og styrke Rikskonsertenes kompetanse på arabisk musikk.
- Våre barn lever med daglige traumer og tap. Vi ønsker å legge forholdene til rette for fri, musikalsk utfoldelse og kreativ tenkning. Dette vil hjelpe barna i å kanalisere deres daglige angst i retning av en konstruktiv skaperglede, sier Ghattas.

Imponert
Norad-direktør Tove Strand mener at et slikt samarbeid har mye å tilføre et område som har store problemer med lidelse og sorg.

- Vi har lagt en tidsplan på fire år. Det er imponerende å se hvordan palestinerne følger med. Til tross for utallige problemer og forhold de ikke har mulighet til å styre, har de vist en usedvanlig nøyaktighet og oppriktighet i prosjektarbeidene, Tove Strand til Aftenposten.