Stopper ikke bistanden til Bangladesh

Norske myndigheter stanser ikke bistanden til Bangladesh. Danmark holder tilbake deler av bistanden på grunn av korrupsjonsmistanker, men norsk bistand har ikke gått til den mistenkte skipsfartsindustrien.

Bistanden som danske Danida holder tilbake skulle gått til skipsfartsindustrien i Bangladesh. Danmark kutter bistanden til landet med 40 millioner neste år, og 400 millioner danske kroner de neste fem årene, skriver den britiske avisen The Indipendent.

Danske myndigheter har rettet anklager om korrupsjon mot statsråden som er ansvarlig for skipsfart i Bangladesh.

Støtter ikke skipsfarten
Norge følger ikke danskenes bistandskutt, fordi Norge ikke støtter skipsfartsindustrien i landet.
- Norske myndigheter er også veldig opptatt av å bekjempe korrupsjon, men norske bistandspenger går ikke til skipsfart. De går hovedsakelig til utdanning, sier informasjonssjef Jon Mørland i det norske Utenriksdepartementet til NTB.

Sjefen for den bilaterale avdelingen i det danske utenriksdepartementet, Peter Lysbolt Hansen har uttalt at korrupsjonen i Bangladesh har skjedd på høyt nivå, "faktisk fra ministerens side. Skipsfartsminister i Bangladesh, Akbar Hossain har avvist anklagene.

Hovedsamarbeidsland
Bangladesh er et av Norads sju hovedsamarbeidsland.

Norad har gitt bistand til Bangladesh siden landet ble selvstendig i 1971, og fra 1975 har Bangladesh vært et av de prioriterte samarbeidslandene. Prioriterte områder er utdanning, økonomisk utvikling, demokrati og menneskerettigheter.