Tilbake fra Sør-Afrika

Skoleelevene Silje Robertsen og Åse Marit Rinden sitter igjen med sterke inntrykk fra turen med Norad i Sør-Afrika. I en uke fikk de være med Norad-direktør Tove Strand på reise i landet, og det var møtene med lokalbefolkningen som satte de sterkeste sporene.

De to elevene var blant annet på fangeøya Robben Island, besøkte en skoleklasse og traff ungdom som deltar i idrettsprosjektet Score.

Turen ble som vi håpet, og litt til. Reisen vil alltid ligge i bakhodet og minne oss på hvor godt vi har det, og hvor lite som skal til for å gjøre livet bedre for andre. Noen av besøkene var mer rørende enn andre. Det som gjorde mest inntrykk var de små ungene som smilte og lo selv om de ikke har det som vi tar for gitt: for eksempel matpakke hver dag på skolen, sier Åse Marit.

Østlandets Blad fulgte reisen i Sør-Afrika, og hadde denne artikkelen på trykk 15.03.2002:

Sterke inntrykk for Silje

Silje Robertsen vil minnes barna og sterke inntrykk fra Apartheid- museet fra sin reise i kontrastenes Sør-Afrika.

- Barna har vært så rørende. På skolene vi har besøkt har de ivret etter å vise hva de kan. Alle ville ha oppmerksomhet, sier Silje som hadde forventet at regjeringene etter apartheid-regimet hadde klart å få landet mer opp på fote enn det faktisk har.
- Men vi må ikke glemme at det tross alt bare har gått sju år siden Mandela kom til makten, likevel trodde jeg de hadde kommet lenger, innrømmer Silje ovenfor Østlandets Blad.

Les hele artikkelen her:

Østlandets Blad