Tove Strand svarte VG-leserne

Norads direktør Tove Strand svarte i dag VG-leserne på spørsmål om utviklingssamarbeid i et nettmøte. Strand svarte blant annet på spørsmål om støtte til de frivillige organisasjonene, studiestipend og hvorfor vi ikke bare bruker pengene på oss selv i Norge.

Blant de som sendte innspørsmål til VG Netts Tett på nett var Ronny Paulsen, som lurte på hvorfor ikke Norge heller gir pengene til frivillige organisasjoner istedet for bistand.

- En fjerdedel av de midlene Norad forvalter går via norske frivillige organisasjoner. Det gjelder for organisasjonene som for Norad generelt at det kreves tett oppfølging og gode regnskaps- og rapporteringsrutiner for å sikre at pengene og kunnskapene brukes til å bekjempe fattigdom.Generelt får norsk bistand svært god vurdering både i forhold til fattigdomsretting og i forhold til effektivitet, svarte Tove Strand.

Solidaritet
Strand svarte også en leser som mener at Norge heller burde bruke pengene her i landet, blant annet på eldreomsorg.

- Vi gir hjelp til de landene som er blant de fattigste. Det er i både deres og vår interesse at forskjellene blir mindre mellom fattige og rike land. Det reduserer også faren for konflikter. Ellers er det jo fortsatt noe som heter solidaritet?! De utfordringene vi har her hjemme blir verken større eller mindre av at Norge gir i underkant av en prosent av bruttonasjonalproduktet til verdens fattige, skriver Strand.

Les resten av spørsmålene og svarene her:
VG Nett