Uten Norad, ingen drift

Lederen for Det palestinske nasjonalteateret i Øst-Jerusalem, Jamal Ghosheh takker Norge for støtten til det palestinske området. Han tror ikke teateret kunne fortsatt driften uten støtten fra Norge og Norad.

I krisesituasjoner er det ofte kulturen som ofres først. Det har lederen for Det palestinske nasjonalteateret i Øst-Jerusalem, Jamal Ghosheh, fått merke de siste ukene.

Viktig rolle
I fravær av offentlige midler, er det bare stor kreativitet og støtte fra Norge gjennom Norad som har holdt teateret gående den siste tiden.
- La meg først si at uten Norges hjelp, gjennom Norad, kunne vi ikke fortsatt driften, sier Ghosheh til Klassekampen.
Han sier at mange andre givere har omdirrigert støtten på grunn av urolighetene i området.

Teaterlederen er ikke i tvil om at teateret har en viktig rolle i dagens situasjon, særlig overfor barna.
- Det er barna som lider mest nå. Og framtiden tilhører barna. Derfor er det først og fremst dem vi jobber mot i disse dager, sier Ghosheh til Klassekampen.

Leger sår
Han forteller at man på mange måter driver åndelig velferdsarbeid, og at man gjennom filmforestillinger og teaterforestillinger prøver å bidra forebyggende og lege noen av sårene. Teateret setter opp rundt 300 forestillinger i året, mange av dem i samarbeid med norske teaterstørrelser.

Ghosheh understreker ovenfor avisen at det ikke er bare kulturlivet i området som får norsk støtte. Norge gir også støtte til blant annet vann, infrastruktur og utdanning.