Eggen trente Norad-ambassadører

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) og Norad arbeider for å skape bedre kontakt mellom norske og utenlandske lag på Norway Cup. Onsdag debuterte tidligere RBK-trener Nils Arne Eggen som trener for et jentelag, da han trente Norad-ambassadørene Snøgg og Seven Stars fra Sør-Afrika.

Jentene fra Snøgg er ambassadørlag for jentene fra Seven Stars South Africa Sport For All. Snøgg-jentene har som Norad-ambassadører blitt informert om utviklingssamarbeid og Sør-Afrika i forkant av Norway Cup. De tar med seg jentene fra Sør-Afrika på besøk til Notodden etter cupen.

Under treningsøkten med Snøgg og Seven Stars, var Nils Arne Eggen særlig imponert over balansen og rytmen til jentene fra Sør-Afrika.

- Her har norske spillere mye å lære, mente Eggen.

Eggen hadde fått med seg Jahn Ivar «Mini» Jacobsen som hjelpetrener for de to lagene. Både de norske og de sør-afrikanske jentene syntes treningen var både lærerik og interessant.

-Vi trente på ting vi aldri har trent på før. Det var gøy, sa Snøgg-jenta Linda Arud til lokalavisa Telen på Notodden.

Heading for education
Årets budskap på Norad/NIF-standen på Norway Cup er samlet under slagordet "Heading for education". Hver dag under Norway cup-uka, er det aktiviteter, leker og konkurranser for barn og ungdom på standen.

Nils Arne Eggen tok seg også tid til å besøke Norad/NIF-standen onsdag. Han har vært i Afrika flere ganger, og er særlig opptatt av den fredelige overgangen til demokrati i Sør-Afrika.

Nils Arne svarte villig på spørsmål om hvordan fotball og idrett kan brukes for å skape utvikling i fattige land, hvorfor fotball er så populært og viktig verden over og selvfølgelig om Rosenborg.

Norad-ambassadør
- I dag er jeg Norad-ambassadør og lite rosenborger. Jeg må innrømme at jeg er litt stolt av å være representant for Norad, som kanskje folk ofte glemmer hva holder på med. Mitt bidrag blir så altfor lite - men jeg er nå her, sa Nils Arne Eggen til NRK Dagsrevyen.

Han fikk også med seg sangen sambygdingene og Norad-ambassadørene Orkdal IL har laget til sitt vennskapslag Kabul United. Etter cupen tar Orkdal IL med seg gutta fra Afghanistan hjem til Orkdal. De skal også se en Rosenborg-kamp på Lerkendal.

Johann Olav Koss
Tirsdag besøkte Johann Olav Koss Norad/NIF-standen under KICKING AIDS OUT-lekene.
KICKING AIDS OUT bruker sport som metode for å spre kunnskap om hiv/aids og andre viktige livskunnskaper.

Johann Olav Koss møtte også Norges Charge d'affairs Bjørn Johannessen, som er initiativtaker til laget Kabul United. Gutta fra Afghanistan er nå dessverre slått ut av cupen.