Hva er en Norad-ambassadør?

Norad-ambassadørene kommer fra Tistedalen, Orkdal, Øygarden, Notodden og Oslo. Og de har en helt spesiell rolle å spille under fotballturneringen Norway Cup på Ekebergsletta....

Syv Norad-ambassadørlag fra hele Norge er spesielt synlige på Ekebergsletta under Norway Cup. Norad-ambassadørene kommer fra Tistedalen, Orkdal, Øygarden, Notodden og Oslo. De har en annen rolle i tillegg til å spille fotball på Norway Cup.

Ambassadørene leverer ut nøkkelringer med kart over vannstasjoner på Ekebergsletta. Der kan du drikke rent og gratis vann - og finne svaret på spørsmål om vann. Du vinner en tøff vannflaske som du kan hente på Norad og NIFs stand. 

Norad-ambassadørene har fått hvert sitt vennskapslag frå utlandet, og skal bli bedre kjent med spillere fra andre kulturer: Afghanistan, Mosambik, Sør-Afrika, Zambia, Kenya og Zimbabwe. De har lært hvorfor det er så viktig med utdanning, og hvordan idrett kan brukes for å spre kunnskap. Ambassadørene har jobbet hardt for å lage en fin mottagelse for vennskapslaget, og skal få besøk av laget før eller etter Norway Cup.

Heading for education

Norad er et direktorat for utviklingssamarbeid. Norad har i flere å støttet utenlandske lag, slik at de kan delta på Norway Cup. Norad har også stand på Ekebergsletta.

Budskapet i år er samlet i slagordet "Heading for education". Kunnskap både gjennom skolesystemet og gjennom idretten er viktig for å skape utvikling og bekjempe fattigdom.

Sammen med Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF), vil Norad informere om dette på sin felles stand under Norway Cup, 27. juli - 2.august.

Vinn skjorte og tur til Afrika!!

På Norad/NIF-standen kan du delta i aktiviteter og lære hvordan idrett brukes som metode for å få kunnskap. Deltar du i kunnskapskonkurransen om utviklingssamarbeid, er premien en t-skjorte. I tillegg kan du vinne en tur til Tanzania!