Kronprinsessen er hospitant og ikke trainee i Norad

Etter H.K.H. kronprinsesse Mette-Marits første dag på jobb i Norad er det skapt et inntrykk av at kronprinsessen er en av de seks traineene ("lærlinger") som begynte i Norad samme dag. Dette medfører ikke riktighet. De seks traineene var plukket ut før Norad fikk forespørsel om kronprinsessen kunne hospitere i Norad.

- Gjennom sine studier i London og besøk i Mosambik har kronprinsesse Mette-Marit vist interesse og engasjement for utviklingsspørsmål. Det var derfor helt naturlig for Norad å tilby kronprinsessen plass som hospitant hos oss da vi fikk forespørsel om det, sier direktør Tove Strand.

Kronprinsessen skal hospitere i Norad to dager i uken fram til jul og inngår således ikke i traineenes opplærings- og arbeidsprogram som går fem dager i uken fram til juni neste år. Som hospitant mottar kronprinsessen selvfølgelig heller ingen lønn fra Norad.

De seks traineene ble i sommer valgt ut blant 1076 søkere etter å ha vært i gjennom en omfattende prosess med intervju, språk- og personlighetstesting. Etter en innføring i Norads arbeid skal de arbeide som vanlige medarbeidere i ulike avdelinger de neste 9 månedene.