Norads fattigdomskonferanse 2004

18. oktober er det klart for Norads årlige Fattigdomskonferanse. Temaet er det sivile samfunnets rolle i kampen mot fattigdom. - Med fattigdomskonferansen ønsker vi å skape en arena for faglig debatt der bistandsinteresserte kan diskutere problemstillinger som opptar oss, sier Astrid Versto, informasjonssjef i Norad.

Forholdet til staten, uavhengighet og samordning er problemstillinger vi håper å kunne diskutere på en måte som gjør at deltakerne føler at konferansen blir nyttig for dem i deres arbeid.

På årets fattigdomskonferanse prøver vi et litt annet konsept enn tidligere for å få til mer diskusjon blant deltakerne. Blant innlederne til diskusjon, er Jonas Gahr Støre fra Røde Kors, Allan Cain fra Development workshop (Angola) og vår egen direktør Tove Strand. I tillegg skal statsråd Hilde Frafjord Johnson og forsker Hans Rosling holde innledninger.

Konferansen blir på Løren, like ovenfor Sinsen. Der har vi leid den gamle "kanonhallen", en del av et tidligere militært område som nå åpnes opp og gjøres om til en ny bydel. Det blir satt opp buss fra 7. juni plassen ved Utenriksdepartmentet.

Informasjonsavdelingen har sendt ut invitasjoner til Norads samarbeidspartnere og har satt av plass til 200 interesserte deltakere fra det norske bistandsmiljøet.

Påmeldingfristen er 1. oktober:www.norad.no\fattigdomskonferanse