Ny rammeavtale mellom Sosial- og helsedirektoratet og Norad

Norad og Sosial- og helsedirektoratet har inngått en samarbeidsavtale (bildet). Gjennom avtalen skal Sosial- og helsedirektoratet stille relevant fagkompetanse til rådighet for Norad. - Rådgivningen vil primært være knyttet til samarbeid på helsesektoren men vil også kunne brukes mer generelt i forhold til hele sosial sektor, forteller avdelingsdirektør Sissel Hodne Steen i Avdeling for sosial utvikling i Norad.

De temaene som skal gis prioritet, skal reflektere prioriteringene for utviklingssamarbeidet på helse- og sosialsektoren. Sosial- og helsedirektoratet skal utvikle en kunnskapsbase som skal være løpende oppdatert på sentrale internasjonale temaer, som blant annet helsesystemer og kapasitetsbygging. Rådgivning til Malawi og Mosambik, som er de landene Norge har sektorsamarbeid med på helsesektoren, vil også stå sentralt.

Kunnskapsbasen skal ikke begrense seg til Sosial- og helsedirektoratet alene, intensjonen i avtalen er å trekke inn kompetanse fra hele den norske helseforvaltingen. Erfaring fra andre sektorer tilsier at forvaltninger i Norges samarbeidsland setter stor pris på samarbeid med "søsterdepartement" i Norge. Selv om de økonomiske rammene er meget forskjellig i våre samarbeidsland og i Norge, vil erfaringer for hvordan vi i Norge organiserer oss, bygger opp helsevesenet og løser konkrete problemstillinger være interessante.

- Sosial- og helsedirektoratet har gode forutsetninger for å gi Norad faglig støtte og vi har høye ambisjoner med denne avtalen, understreker direktør for Sosial- og helsedirektoratet, Bjørn-Inge Larsen.

Direktør Bjørn-Inge Larsen og direktør Tove Strand, Norad, undertegnet samarbeidsavtalen i midten av august. Norad har tilsvarende samarbeidsavtaler med blant andre Oljedirektoratet, Statens Forurensningstilsyn, Direktoratet for Naturforvaltning og Norges vassdrags- og energidirektorat.

Les mer om Norads støtteordninger:

Sivilt samfunn