Støtter styrking av sosial sektor i Guatemala

Norad støtter et nytt program for å utvikle sosial sektor i Guatemala. Programmet vil gi opplæring i planlegging av sosialpolitikk og sosiale tiltak til over 600 ledere og teknisk personell fra sentrale, regionale og lokale myndigheter, og fra frivillige organisasjoner, fagforeninger og universiteter. Programmet gjennomføres av Det interamerikanske instituttet for sosial utvikling (INDES) i samarbeid med Guatemalas nasjonale institutt for offentlig administrasjon (INAP).

En offisiell seremoni markerte åpningen av det nye programmet 19. desember i Guatemala City.

Opplæring av ledere og personell
Over en periode på to år vil man gi avansert opplæring til over 600 ledere og teknisk personell fra sentrale, regionale og lokale myndigheter, fra frivillige organisasjoner, fagforeninger og universiteter.

Resultatorientert
Kursene i "social management" vil bygge på erfaringene fra tilsvarende INDES-programmer i andre latinamerikanske land, blant annet fra Nicaragua, der Norge har finansiert et tilsvarende program. Målet er å sette ledere i sosial sektor bedre i stand til å planlegge og utføre resultatorientert politikk og programmer ut fra deltakende metoder og fokus på effektivitet og bærekraft.

Priser for nytenking
Det vil også bli etablert en pris som vil bli delt ut til organisasjoner og institusjoner i Guatemala som har vist evne til nytenkning og effektivitet i sosiale programmer.

Norsk støtte
På lengre sikt er det en målsetting å bidra til å modernisere utdanningen for ledere i sosial sektor på universiteter og høyskoler. Totalt bidrar Norge med 12,25 millioner kroner til programmet, som også støttes av Den interamerikanske utviklingsbanken (IDB).