Eva Joly skal styrke Norges innsats mot korrupsjon i u-land

De som så på Sommeråpent på Nrk1 mandag, fikk kanskje med seg at den kjente korrupsjonsjegeren Eva Joly skal begynne i Norad.

Se pressemelding fra Utenriksdepartementet:

Pressemelding
Nr.: 98/05
Dato: 28.06.2005

Eva Joly skal styrke Norges innsats mot korrupsjon i u-land

Eva Joly vil fra 1. september arbeide for å bekjempe korrupsjon internasjonalt innenfor rammen av utviklingssamarbeidet og med base i Norad. Hun har siden mai 2002 vært engasjert i Justisdepartementet som spesialråd i kampen mot korrupsjon og hvitvasking.

Innsatsen hennes skal nå konsentreres om kampen for godt styresett og mot korrupsjon i utviklingsland. Norge har allerede et betydelig engasjement imot korrupsjon i utviklingsarbeidet. Hun skal bidra til at Norge ytterligere styrker sin innsats på dette feltet internasjonalt.

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson ønsker Eva Joly velkommen i den svært viktige kampen for godt styresett og mot korrupsjon: - Joly er en stor ressurs i den globale kampen mot korrupsjon og i utviklingsland spesielt. Vi er meget tilfreds med å ha henne med på laget, sier hun.

Norads fungerende direktør Marit Brandtzæg understreker at Norads rolle som kvalitetsikrer av norsk bistand blir ytterligere styrket med en kapasitet som Eva Joly: - Hennes innsikt i anti-korrupsjonsarbeid er verdifull både i forvaltningen av norske bistandsmidler og for rådgivning overfor fattige land som sliter med utstrakt korrupsjon. Stadig flere av våre samarbeidsland ønsker samarbeid om styrking av offentlig finansforvaltning, konkrete anti-korrupsjonstiltak og reformer i justissektoren. Norad vil også bli faglig beriket gjennom Eva Jolys internasjonale nettverk, sier Brandtzæg.