Forskningsseminar i Cape Town

Uken før påske var sørafrikanske og norske forskere og forskningsbyråkrater samlet i Cape Town for utveksle erfaringer og diskutere innretningen på forskningssamarbeidet i det norsk-sørafrikanske forskningsprogrammet de neste fire årene. Programmet startet i 2000 og skal avsluttes i 2009. Da er målet at samarbeidet skal gå videre på finansiering utenfor bistandsbudsjettet.

Til sammen har førti forskningsprosjekter fått støtte i løpet av de to søknadsrundene som til nå er gjennomført. For noen av prosjektene er hovedpoenget å bidra til kapasitetsbygging gjennom utdanning av master- og doktorgradstudenter, mens andre prosjekter konsentrerer seg mest om å finne ny viten.

En av diskusjonene, som ikke ble endelig konkludert på seminaret, var om det i den neste fireårsperioden skal være en innsnevring i temaene man kan søke om støtte til. Dette blir konkludert i arbeidet med den nye businessplanen som skal være ferdig til høsten.

Norads direktør Tove Strand var en av innlederne på seminaret, og hun la vekt på forskningssamarbeidets betydning i utviklingssamarbeidet mellom Norge og Sør-Afrika.

Les mer:
- Oppsummering av seminaret
- Prosjektbeskrivelse av de 40 prosjektene som har fått støtte
- Tove Strands foredrag
- Forskningsrådets sammendrag av forskningsprogrammet

- Bilder fra konferansen