Internasjonal uke i Ålesund

Denne uken arrangerer UD og FN-sambandet Internasjonal uke sammen med Ålesund kommune. Norad er aktivt deltaker under fagdag for næringslivet og åpen dag for studenter på Høgskolen i Ålesund, 20. og 21. oktober. Vi fokuserer på temaer fra korrupsjon til hvordan Norad driver næringsutvikling i Sør, med vekt på olje, fisk og maritim sektor. Vi har også med egen stand om fisk og maritim sektor i Namibia - et eksempel på gode resultater i bistanden.

Les mer om aktiviteten i Ålesund:

Samlet program over Internasjonal uke
Fagdag på Høgskolen i Ålesund

En liten smakebit fra Norads stand:

Suksess for fiskeri og maritim sektor i Namibia

Norge har i rundt 15 år vært engasjert i tett utviklingssamarbeid med de namibiske myndighetene på fiskeri og maritim sektor. En uavhengig sluttgjennomgang på oppdrag fra Norad og den norske ambassaden i Sør-Afrika, viser at samarbeidet i hovudtrekk har vært en suksess.

Afrikas største fiskerinasjon - målt i fangstverdi

Norge har gitt rundt 450 millioner kroner i støtte til Namibias fiskeri og maritim sektor. Gjennomgangen viser at Norge og Namibia sammen har skapt et av verdens beste regulerte fiskeri. Landet har et velfungerende fiskeridepartement, sjøfartsdirektorat og system for utdanning av fiskere.

- Jeg har drevet med fiskeri i svært mange land, og kan med hånden på hjertet si at dette er et av de best kontrollerte systemene i verden, sier Chris, den danske eieren av fiskeeksportfabrikken i Walvis Bay, ved kysten av Namibia.

Industrien bidrar med ca 30 prosent av landets eksportinntekter og sysselsetter rundt 50.000 mennesker direkte eller indirekte.

Hele saken:
Faktaark Namibia 2005

Sluttevaluering av samarbeidet med Namibia:
Results and impact review of Namibian/Norwegian co-operation in the fisheries and maritime sectors