Konsultasjon om helsepersonellkrise

Norad og Utenriksdepartementet arrangerer en konsultasjon om helsepersonellkrisen i Afrika, i Oslo 24.-25. februar. Et internasjonalt møte i Abuja i Nigeria i desember 2004 skapte en felles forståelse blant eksperter for at mangel på helsepersonell er en stor krise som krever rask handling. Hvis ikke vil man ikke klare å nå de helserelaterte Tusenårsmålene.

Prisene på aids-medisiner har i den senere tid gått ned etter politisk press og internasjonale forhandlinger. Store økonomiske ressurser er nå mobilisert til kampen mot aids og andre sykdommer som rammer afrikanere hardt. Nå er det den kritiske mangelen på helsepersonell som er den største flaskehalsen.

Ca. 100 deltakere fra internasjonale organisasjoner, myndighetspersoner fra afrikanske land og eksperter på helse og hiv/aids kommer til konsultasjonen. Målet er å komme frem til konkrete handlingsplaner for arbeidet med helsepersonellkrisen i de hardest rammede landene i Afrika.

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson skal åpne konsultasjonen som for øvrig ledes av seniorrådgiver Sigrun Møgedal i Norad. Tove Strand holder avslutningstalen på konsultasjonen.

Konsultasjonen er åpen for spesielt inviterte, deriblant deltakere fra Norad og UD.

Mer bakgrunnsinformasjon:
www.norad.no/hrhconsultation