Norads Fattigdomskonferanse 2005

Å bekjempe fattigdom og sult er mulig. I Asia er man på god vei mot målet om å halvere fattigdommen innen 2015. I mange Afrikanske land går utviklingen i motsatt retning. Hvorfor er det så vanskelig å redusere fattigdommen i Afrika sør for Sahara? Hva må gjøres for at det skal bli færre fattige i Afrika? Norads Fattigdomskonferanse 17. oktober om status og fremdrift i arbeidet med FNs Tusenårsmål er nå full - ingen ledige plasser.

Norad inviterer norske og internasjonale fagfolk til debatt om status og fremdrift i arbeidet med FNs Tusenårsmål på Norads Fattigdomskonferanse 17. oktober. Afrika sør for Sahara står i fokus for diskusjonen. Resultatene fra FNs toppmøte om Tusenårsmålene blir sentral når Norad inviterer innledere som vil bringe ulike synspunkter inn i debatten.

Den kenyanske økonomen James Shikwati er en av innlederne på konferansen. Han har tidligere uttalt at bistand til Afrika gjør mer skade en nytte og mener at vestlig utviklingspolitikk har hatt katastrofale innvirkninger på Afrika.

Blant de andre innlederne er Mr. Mourad Wahba , som er direktør i United Nations Affaires for FNs utviklingsprogram (UNDP), New York. I sin sentrale posisjon i FN-systemet, har han fulgt prosessen mot Septembertoppmøtet. I denne sammenhengen vil Mr. Wahba spesielt fokusere på konsekvensene toppmøtet får for det internasjonale samfunnet.

Til konferansen kommer også forfatteren Thomas W. Dichter som mener at verdens innsats for å bekjempe fattigdom har hatt gode intensjoner men at utviklingssamarbeidet i praksis har vært inneffektivt. Merilee Grindle, professor ved Harvard University har korrupsjon som spesialfelt og vil se på Tusenårsmålene i lys av godt styresett.

Det blir debatt mellom de fem største norske bistandsorganisasjonene: Ingrid Fossland (Norges Røde Kors), Atle Sommerfeldt (Kirkens Nødhjelp), Raymond Johansen (Flyktningehjelpen), Gro Brækken (Redd Barna) og Elin Enge (Norsk Folkehjelp). Temaet for debatten er: Fra gode intensjoner til god praksis.

Fullstendig program og mer om konferansen: www.norad.no/fattigdomskonferanse

Norads Fattigdomskonferanse
17. oktober, kl 09.00 til 14.00
Håndverkeren, Rosenkranzgate 7, inngang Christian IVs gate.