Ny database: Fokus på resultater og kunnskapsdeling i det sivile samfunn

Norad lanserer nå en ny database for evalueringer av Norad-finansierte tiltak i regi av norske frivillige organisasjoner.

- Økt tilgjengelighet til organisasjonenes evalueringsarbeid skal fremme erfaringsutveksling, kunnskap om gode resultater og generelt stimulere alle norske aktører og våre internasjonale partnere til bedre utviklingsarbeid, sier Poul Engberg-Pedersen, Norads nyansatte direktør (bildet).

Synliggjøring og resultatfokus

- Dette arbeidet er en del av Norads arbeid med mer systematisk fokus på resultatoppnåelse og kunnskapsdeling. Databasen gir dessuten et bilde av hvordan frivillige aktører bidrar til utvikling innenfor land, regioner og tema. Informasjonen fra evalueringene er også et verktøy for bedre styring og planlegging for Norad, fortsetter Engberg-Pedersen.

Databasen er på engelsk, slik at også lokale- og internasjonale partnere kan ha nytte av informasjonen.

Sammendrag og søkemuligheter

Databasen inneholder evalueringer og gjennomganger der ekstern evalueringskompetanse har vært medvirkende. Hver evaluering har et sammendrag med de viktigste momentene. Dette sammendraget inkluderer organisasjonenes egne kommentarer til evalueringene samt lenke til den fullstendige evalueringsrapporten.

Informasjonen i sammendragene er søkbar på organisasjon, år, land, region og tema i tillegg til søk i fritekst. 

Samarbeider om informasjonsformidlingen

Norad har henstilt alle Norad-støttede organisasjoner til fortløpende å sende sine sammendrag og evalueringer for publisering i evalueringsdatabasen. Informasjonen oppdateres dermed kontinuerlig i et samarbeid mellom organisasjonene og Norad.


Besøk evalueringsdatabasen her

Norads Enhet for sivilt samfunn (ESS) er ansvarlig for å koordinere arbeidet med databasen.