Poul Engberg-Pedersen tiltrådt som ny direktør

Poul Engberg-Pedersen har tiltrådt stillingen som Norad-direktør. Engberg-Pedersen har nesten 30 års erfaring fra arbeid med utviklingsspørsmål i omlag 25 utviklingsland og har en doktorgrad (PhD) i Economic Planning and Political Science fra Universitetet i Roskilde.

Poul Engberg-Pedersen kombinerer tung utviklingsfaglig kompetanse med langvarig ledelseserfaring. Han har i åtte år vært administrerende direktør for Centre for Development Research i København og har ledet den internasjonale virksomheten ved det danske konsulentfirmaet Cowi Consult i flere år. Engberg-Pedersen har også multilateral erfaring. Han har arbeidet i FN, vært ansatt ved FNs Høykommissærs kontor for flyktninger (UNHCR) sitt regionkontor i Addis Abeba og har de tre siste årene arbeidet i Verdensbanken.

Parallelt med disse arbeidsforholdene har Engberg-Pedersen hatt tillitsverv i en rekke danske-, norske- og internasjonale institusjoner og organisasjoner innenfor utviklingsfeltet og sittet i internasjonale utvalg som evaluerer hjelpeprogrammer bl.a. for UNICEF, UNDP, UNIDO, IMO, DANIDA, Norges Forskningsråd og The Southern African Development Coordination Committee.

Pressekontakt: Seniorkonsulent Gerd Stensby, tlf 22 24 20 54, mobiltlf. 97 71 49 66.