Tove Strand slutter som direktør i Norad

I dag ble Norads direktør utnevnt som ny administrerende direktør på Ullevål universitetssykehus. - Jeg har hatt åtte fantastiske år i Norad. Å delta i den internasjonale dugnaden mot verdens fattigdom har jeg opplevd som både viktig og utfordrende, sier Tove Strand. Tove Strand vil starte i den nye jobben 1. juni. I hennes fravær vil Ingunn Klepsvik fungere som direktør, før en ny blir tilsatt.

- Da jeg fikk forespørsel fra Ullevål, måtte jeg tenke meg grundig om. Jeg har en svært spennende jobb i Norad, der jeg trives godt med mange flinke medarbeidere rundt meg. Så det er ikke med lett hjerte at jeg nå forlater Norad.

- Norads arbeidsområde har vært gjennom store endringer, og jeg har vært heldig som har fått lov til å oppleve ulike sider av utviklingssamarbeidet. Før omleggingen av bistandsforvaltningen i fjor hadde Norad ansvar for norsk stat-til-stat samarbeid. Nå har Norad ansvar for kvalitetssikring, rådgivning, resultatoppfølgning og støtte til sivilt samfunn og næringsliv. Dette er sentrale og viktige oppgaver for bistanden. Norad har i tillegg har vi fått ansvar for evaluering og utviklingsforskning - noe som ytterligere styrker Norad som faglig rådgiver.

- Jeg føler nå at vi er veldig godt i gang med å fylle det mandatet vi har i organisasjonen. Dette fikk jeg veldig tydelige bekreftelser på fra de ambassadene som jeg besøkte sist uke, avslutter hun.

Les mer:
Ulleval.no
VG Nett