Evaluering av bistand til land rammet av krig og konflikt

Norads evalueringsavdeling inviterer til seminar 31. oktober, med presentasjon av to nye evalueringsrapporter om bistand til land som har vært rammet av krig og konflikt. Den ene er laget av Verdensbanken og den andre av UNDP. Begge er delfinansiert av Norge.

Rapportene er:

  • Engaging with Fragile States: World Bank Support to Low-Income Countries Under Stress (se nyhetssak på norad.no: Flere sårbare stater utgjør sikkerhetsrisiko, hevder rapport fra Verdensbanken)
  • Evaluation of UNDPs activities in Conflict-Affected countries (rapporten er ennå ikke ferdigbehandlet og vil derfor ikke kunne distribueres i sin helhet, men endelige funn og anbefalinger vil presenteres. Presentasjonen blir distribuert på seminaret.)

Det som ikke minst er spennende her er å kunne sammenligne vurderinger av innsatsen til to multilaterale organisasjoner som begge er svært sentrale for slike land, men som ellers er ganske forskjellige.

Feltarbeidet for de to evalueringene har blitt gjort i flere land. Verdensbankevalueringen dekker Afganistan, Angola, Kambodsja, Den sentralafrikanske republikk, Haiti, Laos, Sudan, Tadjikistan, Øst-Timor og Zimbabwe. UNDP-evalueringen dekker Guatemala, DR Kongo, Tadjikistan, Afganistan, Haiti og Sierra Leone.

Sonyia Carvalho fra Verdensbankens Independent Evaluation Group og Nanthikesan Suppiramaniam fra UNDPs evalueringskontor vil presentere rapportene. Arve Ofstad fra Norad vil kommentere. Se fullstendig program.

Seminaret vil finne sted:
tirsdag 31. oktober 2006 fra 09:00 til 11:30 i Norads informasjonssenter, 6. etg.

Påmelding innen 27. oktober til Post-EVAL@norad.no

Kontaktpersoner: Beate Bull tlf 22 24 21 17, Kristin Teigland tlf 22 24 03 68.