Fadderbarnas Framtid

Organisasjonen Fadderbarnas Framtid har meldt sin samarbeidspartner CASP i India til politiet etter at det er avdekket økonomisk mislighold til en verdi av fire til fem millioner kroner, ca 750 000 kroner av det er Norad midler. Fadderbarnas Framtid drives ved hjelp av midler fra Norad og ved private pengegaver. Samarbeidet med den indiske samarbeidspartneren CASP er nå brutt. Norad mener at organisasjonen må ta tak i dette og rydde opp.

 -Sett med våre øyne er det Fadderbarnas Framtid som er vår kontraktspartner. Det er de som må bringe denne saken til orden, og eventuelt tilbakebetale midler, sier Ingunn Klepsvik, fungerende direktør i Norad.

Norad vil i løpet av de nærmeste dagene ta kontakt med Fadderbarnas Framtid og be om ytterligere bakgrunnsinformasjon i saken. Hvorvidt vi skal kreve penger tilbake må vureres etter at vi har gått gjennom all relevant informasjon i saken.

Fadderbarnas Framtid er kontraktsforpliktet til å påse at denne type ting som her angivelig har skjedd ikke skal skje. Norads videre vurdering vil blant annet se på hva Fadderbarnas Framtid eventuelt kunne gjort annerledes og om de burde orientert oss tidligere.

Ta kontakt med Norads pressetelefon om det er noen spørsmål tlf 977 14 966