Halvdagsseminar i Norad: Miljø og styresett

IIED har på oppdrag fra Norad utarbeidet rapporten Environmental governance: What should donors support? Lessons from the practice of environmental governance in agricultural, forest and urban settings. IIED vil presentere sin rapport i Norads lokaler i Ruseløkkveien 26, Oslo, 16. august 2006 kl 12.00. Norad ønsker velkommen til presentasjon av studien og til de påfølgende diskusjoner.

Rapporten diskuterer bl.a. hvordan en kan sikre størst mulig effekt av bistanden til miljø og naturressursforvaltning. Bakgrunnen for studien er en erkjennelse av at styresettdimensjonen er avgjørende for resultatene av bistand på miljøområdet. Syresett på sektornivå handler bl.a. om sektorpolitikk, korrupsjonskontroll, institusjoner og tjenester, gjennomsiktighet og ansvarlighet i forvaltningen, lover og regler og evnen og viljen til å håndheve disse.

Godt styresett er derfor en en forutsetning for et godt samspill mellom politikkområder som har stor innvirkning på miljøet. Norad har bedt IIED om å studere sammenhengen nærmere, og utarbeide en rapport om sammenhengen mellom styresett, miljø, landbruk og skogbruk. Studien identifiserer konkrete prosjekter på hvordan dette har fungert i praksis. En bedre koordinering mellom ulike fag- og politikkområder kan gi bedre resultater, og IIED har bidratt til økt kunnskap om hvordan dette kan gjøres. Mer om IIEDs arbeid med styresett finner du her: http://www.iied.org/Gov/index.html

Tentativt program:

  • 12.00-12.15 Velkommen v/Morten Svelle avdelingsdirektør i avdeling for Miljø-og næringsutvikling Norad
  • 12.15-13.15 Presentasjon av rapport v/IIED
  • 13.15-14.00 Reaksjoner - Hvordan kan Norad følge opp? v/Norad, eksterne NGOer
  • 14.00-14.30 Kaffepause
  • 14.30-15.15 Spørsmål og diskusjoner

    Påmelding til seminaret kan gis til Liv Bird: liv.bird@norad.no