Handel med utviklingsland - ny seminarrekke

Utviklingsminister Erik Solheim åpner 15. juni et seminar om handel med utviklingsland. Seminaret er det første i en rekke seminarer om dette temaet. Hensikten er å øke vår handel med utviklingsland gjennom å bedre koordineringen mellom de ulike aktørene i markedet.

I samarbeid med organisasjonene Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon, Initiativ for etisk handel og Max Havelaar Norge, vil Norad arrangere en seminarrekke om handel med utviklingsland. Hensikten med seminarrekken er å øke vår handel med utviklingslandene gjennom å bedre koordineringen mellom de forskjellige aktørene i markedet. Fokuset for seminarrekken vil være praktisk, og en vil se på hindre og muligheter for økt import.

Det første seminaret vil åpnes av utviklingsminister Erik Solheim den 15. juni. Seminaret arrangeres i Norads lokaler i Ruseløkkveien 26, 4. etasje. De påfølgende seminarer vil arrangeres 13. september, 28. september og 1. november. Påmelding til seminaret kan gis til Sveinung Fjose i Norad:

s veinung.fjose@norad.no

Slik er agendaen for det første seminaret:

1100 - 1130: Handel med u-landsprodukter - et verktøy i fattigdomsbekjempelsen. Ved utviklingsminister Erik Solheim

1130 - 1215: Hvor mye handler vi med utviklingslandene? Hvilke utfordringer er størst om handelen skal øke? Ved forsker Arne Melchior fra NUPI.

1215- 1245: Toll, avgifter og kvoter fra utviklingsland. Hva har skjedd og hva er i endring? Ulf Hoberg fra Toll- og avgiftsdirektoratet

1245 -1330 : Er skjerpet krav en hindring for norsk import?
Ved Eli Bleie Munkelien fra Det Norske Veritas og Henning Osnes Teigene fra Mattilsynet

1330 -1350 Etisk handel og produksjon.
Innlegg fra Leif Iversen i Initiativ for etisk handel og Ragnhild Hammer i Max Havelaar Norge.

1350-1435: Hva ønsker forbrukerne å kjøpe? Kan man se noen trender? Ved Kristin Undheim fra analysebyrået Opinion.