Konferanse om psykisk helse og humanitært arbeid

Hjelpere føler avmakt stilt overfor psykisk lidelse, noe som er svært utbredt i krigs- og katastrofeområder. For første gang arrangeres det en konferanse i Norge om psykisk helse og humanitært arbeid. Formålet er å dele erfaringer og formidle kunnskap om dettte feltet.

Det er første gang psykisk helse og humanitært arbeid er tema for en konferanse i Norge. Humanitære organisasjoner, forskningsmiljøer og lokale samarbeidspartnere har innsett at psykiske lidelser og traumer er svært utbredt i mange innsatsområder og vanskelig å håndtere. Hjelperne føler seg mange ganger hjelpeløse stilt overfor psykisk lidelse. I mange tilfeller må de håndtere egne traumer før de kan hjelpe andre, ofte i områder der slike problemer også er sterkt tabubelagt.

Konferansen arrangeres i Oslo 26-27 april 2007 av Rådet for psykisk helse, med støtte fra bl. a. Norad. Formålet med konferansen er å dele erfaringer og formidle kunnskap om dette feltet. Ledende fageksperter vil forelese og arrangøren inviterer andre deltagere fra forsknings og bistandsmiljøene til å bidra med sine presentasjoner i workshops.

Gå til konferansens hjemmeside