Nytt Bistandsaktuelt

I siste nummer av Bistandsaktuelt kan du blant annet lese mer om: Hekseprosesser i Afrika, intervju med Koigi Wamwere, Norads målsetninger fram mot 2010, fortsatt politiske utfordringer i Nepal og ”dommen” i den store internasjonale evalueringen av budsjettstøtte.

"Hekseprosesser i Afrika" 

I en reportasje fra Tanzania setter Bistandsaktuelt søkelyset på et alvorlig menneskerettighetsproblem: Hvordan hvert år titusener av afrikanere blir anklaget for hekseri.
Utenriksdepartementet får kritikk for å være unnfallende, men lover nå å ta saken opp med Tanzania.
Imens fortsetter heksehealer Mama Mchungu å behandle "hekser".

"Fra opprører til regjeringens røst"

Les intervjuet med Koigi Wamwere - mannen som har tatt skrittet fra fengsel og politisk eksil til regjeringskontorene i Kenya. Som viseminister i informasjonsdepartementet møter Wamwere skarp kritikk fra media, som er bekymret over pressens arbeidsforhold i Kenya. 1. mars i år stormet politiet avisen The Standard.

"Bedre bistand - Norad 2010"

I kronikken fra Norads direktør Poul Engberg-Pedersen kan du lese mer om hvordan Norad skal jobbe for å oppnå bedre kvalitet og tydeligere resultater av bistanden. Direktøren ønsker blant annet å gi ut en årlig rapport om resultater av den norske innsatsen.

"Her er dommen over budsjettstøtten"

I en omfattende internasjonal evaluering av budsjettstøtte advares giverne mot å undervurdere politisk risiko. Resultatene av evalueringen er likevel positive i fem av de i alt sju landene som er "budsjettstøtte-evaluert".

"Slutten eller starten på Nepals politiske krise?"

24. april gikk Nepals kong Gyanendra med på kravet om å gjeninnsette parlamentet. Bistandsaktuelts korrespondent i Nepal ser nærmere på noen av de utfordringene landet står overfor for å få til en politisk løsning.

Gå til bistandsaktuelt.no