Seminar om flergiverevaluering av budsjettstøtte

Budsjettstøtte har utgjort en voksende del av bistanden de siste ti år, og nå foreligger den første større evalueringen av denne bistandsformen. Evalueringens funn og anbefalinger presenteres i et seminar i Norads informasjonssenter, mandag 23. oktober kl 13.00-15.30.

Resultatene av fire milliarder bistandsdollar i budsjettstøtte til syv land, i hovedsak overført i perioden 2000-2004, er evaluert. Formålet med evalueringen var å undersøke i hvilket omfang og under hvilke omstendigheter budsjettstøtte er relevant, kostandseffektivt og formålstjenlig for å oppnå varig fattigdomsreduksjon og bærekraftig økonomisk vekst. Evalueringen, som ble ferdigstilt i mai 2006, betegnes som det første omfattende forsøket på å systematisere erfaringer og resultater av budsjettstøtte på tvers av flere land. Evalueringen gir grunn til forsiktig optimisme, idet den viser at budsjettstøtte kan være en effektiv, formålstjenlig og bærekraftig måte å støtte nasjonale strategier for fattigdomsbekjempelse på.

Kirkens Nødhjelp, Utenriksdepartementet og Norad kommenterer rapportens funn og anbefalinger. Det blir anledning til diskusjon. Se fullstendig program.

For å lese synteserapport, landrapporter og OECD/DACs pressemelding, klikk her:
Gå til evalueringen og bla deg ned til "Evaluation of General Budget Support"

Det vises og til relevant Care/Action Aid-rapport som bl.a. ser på frivillige organisasjoners rolle på landnivå i en kontekst der budsjettstøtte utgjør en stadig viktigere bistandsform.

Påmelding til post-eval@norad.no, helst innen torsdag 19. oktober 2006. Dersom det blir stor pågang må vi, av plasshensyn, ta forbehold om 1-2 antall deltakere per organisasjon.