Et eget ungdomsråd på aids

Utenriksdepartementet, Norad, Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) og andre ungdomsorganisasjoner har lenge vist stor interesse for å koordinere og å øke samarbeidet mellom barne- og ungdomsorganisasjoner som jobber med hiv og aids i Norge og internasjonalt. På et møte tirsdag 12. juni ble ungdommene enige om å opprette et eget ungdomsråd på aids som blant annet kan gi innspill til norsk aidspolitikk, særlig til det nasjonale hiv- og aidsrådet.

Et viktig signal som ble løftet i forbindelse med det nasjonale hiv- og aidsrådet (se mandat ), var at hvis man ønsker at ungdom skal få reell påvirkningsmulighet må man sende ut innkalling tidligere, og gi grundigere informasjon om sakene slik at man har et grunnlag for å komme med innspill.

LNU som representerer ungdommene i det nasjonale hiv- og aidsrådet vil være koordinator for dette ungdomsrådet. Det planlegges kvartalsvise møter der hver organisasjon ikke har faste plasser, men de som er interesserte kan komme med maksimalt 2 representanter. Mandatet skal opp til diskusjon på det neste møtet i september.

Se vedlagte referat for mer detaljerte opplysninger fra møtet: 

Referat_ungdomsrådet_120607.

De som ikke har deltatt på de to siste møtene, men ønsker å delta i ungdomsrådet eller å holde seg oppdatert om arbeidet til ungdomsrådet, bes sende en e-post til monica.sydgard@lnu.no

For eventuelle spørsmål kontakt:

LNU: Kjersti Koffeld, kjersti.koffeld@lnu.no
UD: Trude Holm Naimak, e-thna@ud.no
Norad: Monica Djupvik, mod@norad.no