Nobels Fredspris 2007

Den Norske Nobelkomité ønsker å dele Nobels fredspris for 2007 likt mellom Rajendra Pachauri, leder av FNs klimapanel(IPCC) og Albert Arnold (Al) Gore jr. for deres innsats for å skape og spre større kunnskap om menneskeskapte klimaendringer, og for å legge grunnlag for de tiltakene som kreves for å motvirke disse endringene.

Rajendra Pachauri, leder av FNs klimapanel (IPPC) mottar prisen for sin forskning på miljøproblemer. Gjennom IPPCs rapporter har man oppnådd økt faglig konsensus internasjonalt om sammenhengene mellom menneskelige aktiviteter og global oppvarming og større oppmerksomhet om miljøutfordringene verden nå står overfor.

Tidligere amerikansk president-kandidat Al Gore har vært en av verdens fremste miljøforkjempere i lengre tid og mottar prisen for sitt engasjement gjennom politisk arbeid, foredrag, filmer og bøker som har styrket internasjonal bevissthet om klimaendringene. Hans bidrag til å skape global forståelse for nødvendige tiltak regnes som det viktigste fra en enkeltperson internasjonalt.

Fredsprisen deles ut 10.desember