Norad søker leder til regjeringens Olje for Utvikling-program

Regjeringen vil styrke bistanden til utviklingsland som etterspør norsk kompetanse og erfaringer fra petroleumssektoren. Norad fungerer som sekretariat for regjeringens styringsgruppe og er ansvarlig for koordinering av gjennomføringen av denne bistanden. Styringsgruppen ledes av Utenriksdepartementet og omfatter fire departementer (Utenriksdepartementet, Finansdepartementet, Olje- og energidepartementet, Miljøverndepartementet). Norad søker en leder av enheten for Olje for Utvikling, med 5-10 medarbeidere. Stillingen defineres som en 3-årig prosjektleder som rapporterer til Norads direktør og til Styringsgruppen.

Norad - Direktoratet for utviklingssamarbeid - er Norges kompetansesenter for internasjonalt utviklingssamarbeid i den globale kampen mot fattigdom.

De store utfordringene til Olje for Utvikling-programmet gjelder samtidig som krav til prosjektlederen. Programmet skal formidle norsk samfunnserfaring og kompetanse innenfor petroleumsforvaltning, styresett og miljøforvaltning til utviklingsland som ofte er preget av korrupsjon, interessekonflikter og mangel på kompetanse. Programmet skal tilpasses en global petroleumssektor, hvor det skal være klar arbeidsdeling mellom den norske stats og norsk privat sektors aktiviteter. Programmet skal levere innenfor rammene av Norges utviklingssamarbeid med dets krav om bistandseffektivitet og resultater.

Norad søker en leder av enheten for Olje for Utvikling, med 5-10 medarbeidere. Stillingen defineres som en 3-årig prosjektleder som rapporterer til Norads direktør og til Styringsgruppen.

Vi søker en leder med følgende kvalifikasjoner:

• Kjennskap til norsk petroleumsforvaltnings historie og organisering
• Innsikt i de politiske mål og intensjoner bak Olje for Utvikling-programmet
• Kjennskap til norsk bistands mål, strategier og operasjonelle praksis
• Gode lederegenskaper, med evne til å lede og facilitere samarbeid med offentlige og private aktører i Norge, med internasjonale partnere og lokale myndigheter, og med det norske bistandssystemet
• Internasjonal arbeidserfaring

I tråd med Norads lederprofiler søker vi etter en person som:

• har dokumenterte evner som prosjektleder og solid kunnskap innen prosjektstyring
• er mål og resultatfokusert, med evne til å prioritere og delegere
• er fokusert og tett i oppfølging og kontroll av aktiviteter

Det må påregnes en del reisevirksomhet. Gode engelsk- og norskkunnskaper skriftlig og muntlig er nødvendig. Ytterligere språkkunnskap som fransk, spansk og portugisisk tillegges vekt.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Tilsettingen er knyttet til Olje for utvikling-programmet, og har en tidsramme på 3 år. Det er ønskelig med snarlig tiltredelse. Stillingen lønnes som avdelingsdirektør i stillingskode 1060, lønnstrinn 65-82, avhengig av kompetanse.

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Norads direktør Poul Engberg-Pedersen, telefon 22 24 20 32 eller assisterende direktør Ingunn Klepsvik, telefon 22 24 03 30.

Søknad merket "DIR07/05", med oppdatert CV sendes Norad, Organisasjons- og personalutviklingsseksjonen (OPUS), Pb 8034 Dep, N-0030 Oslo, innen 28. mars 2007. Elektroniske søknader foretrekkes.