Nytt tilskudd til bistand på oljeområdet

Frivillige organisasjoner har nå mulighet til å søke om midler tilknyttet regjeringens satsingsområde ”Olje for utvikling”. Søknader innen godt styresett, anti-korrupsjon og miljø prioriteres. Søknadsfrist er 1. august.

Utlysning av tilskuddsordning "Olje for utvikling" for norske frivillige aktører i 2007

Utenriksdepartementet lyser herved ut tilskuddordning for norske frivillige aktører knyttet til regjeringens satsningsområde "Olje for utvikling". Norad er delegert ansvaret for forvaltning og beslutning av tilskudd.

Retningslinjer for tilskudd til norske og internasjonale frivillige aktørers humanitære bistands- og utviklingssamarbeid, datert november 2001 gjelder for ordningen.

I tillegg vil tiltak innen følgende tematikk bli prioritert:
- godt styresett, anti-korrupsjon og åpenhet (inkl medias rolle)
- ytre miljøutfordringer knyttet til petroleumssektoren
- samspillet mellom industrien, nærings- og arbeidstakerorganisasjoner knyttet til helse, miljø og sikkerhet samt økt verdiskapning

Det er videre viktig at de frivillige aktørene har spesielt gode forutsetninger for å gjennomføre de tiltak man søker finansiert, at de har utstrakt evne til å tilføre lokal partner en vesentlig merverdi ut over det finansielle bidraget. Støtten skal prioriteres organisasjoner som allerede har relevant faglige kompetanse, internasjonal erfaring og netteverk innenfor tematikken.

Det kan for 2007 søkes om kortsiktige tiltak. Totalramme for 2007 er inntil 4 millioner kroner. Søknader sendes Norad ved postmottak@norad.no senest 1. august 2007.

Norads skjema for enkeltavtaler skal benyttes:

Fra 2008 integreres tiltak under "Olje for utvikling" inn i ordinær tilskuddordning for norske frivillige organisasjoners langsiktig utviklingssamarbeid (kap.post 160.70), og det må søkes på nytt innen 1. oktober 2007 for langsiktige tiltak fra 2008.

Kontaktinformasjon

Avdeling for sivilt samfunn, tlf 22 24 03 31.