Olje for Utvikling: Ny leder og nye nettsider

Olje for Utvikling har fått en ny leder, Petter Nore, og nye nettsider der interesserte kan følge med på hva som skjer i de 24 landene der initiativet har prosjekter.

Petter Nore tiltrådte som prosjektdirektør for Olje for Utvikling den 1. oktober, og har hatt som en umiddelbar prioritet å gjøre mer informasjon om initiativet tilgjengelig for omverdenen. Dette mener han er helt essensielt for å skape en god og fruktbar dialog mellom sekretariatet i Norad og relevante aktører i andre forvaltningsinstitusjoner og det sivile samfunn.

Nye nettsider

Olje for Utvikling har derfor laget nye, oppdaterte nettsider der interesserte kan lære mer om hvordan initiativet samarbeider med utviklingsland med petroleumsressurser verden over om å skape en bærekraftig forvaltning av disse ressursene. OfU er per i dag inne i 10 langtidssamarbeid og 14 samarbeid av kortere varighet, samt to regionale prosjekter.

Prosjektene er bygd opp rundt tre tematiske områder: ressursforvaltning, finansforvaltning og miljøforvaltning, med godt styresett og tiltak for å forhindre og bekjempe korrupsjon integrert som en rød tråd.

Du kan finne detaljert informasjon om alle prosjektene på sidene, i tillegg til mer generell informasjon om hvordan OfU er bygd opp og jobber fra dag til dag. De nye sidene finnes foreløpig kun på engelsk.

Gå til nettsidene: www.norad.no/ofd (eng.)