Røde Kors Ungdom får internasjonal heder for mangfoldsarbeid

Røde Kors Ungdom vant nylig den internasjonale Røde Kors-prisen ”Youth together for humanity” for rollespillet "På flukt", der ungdom gjennomlever et døgn som flyktning over landegrenser.

Beste ungdomsaktivitet

På flukt ble kåret til den beste ungdomsaktiviteten innen arbeid med å fremme mangfold og hindre intoleranse, diskriminering og sosial ekskludering. Siden oppstarten av prosjektet i 1997 har mer enn 20 000 ungdommer gjennomgått rollespillet.
Aleksander Vallestad, leder i Røde Kors Ungdom, er svært stolt over tildelingen av prisen.
- Dette er en viktig internasjonal anerkjennelse for oss. En slik pris gir også både anerkjennelse og oppmuntring til de frivillige i Røde Kors Ungdom, som hver dag utgjør en forskjell i det norske samfunnet.

Ga bort prisen

Prisen, som deles ut hvert tredje år, ble 20. november tildelt Røde Kors Ungdom under Røde Kors generalforsamling i Genève. Premien, som var en reisen til Genève, samt en laptop, valgte Røde Kors Ungdom å gi til sin søsterorganisasjon i Kenya som ellers ikke ville hatt mulighet til å delta under generalforsamlingen.
"På flukt" får støtte fra Norad via organisasjonens rammeavtale på informasjon. Tiltaket startet i 1997 og i 2007 gav Norad NOK 700.000,- til rollespillet.

På flukt i Oslo

Flyktningdagen 2007, markerte Røde Kors Ungdom ved å arrangere rollespillet "På flukt" i Oslo sentrum. I spillet ble deltakerne organisert i familier som simulerte flukt ved å "flykte" gjennom Oslo sentrum. De støtte på byråkrater, menneskesmuglere, grensevakter og helsepersonell spilt av Røde Kors Ungdoms instruktører.

Les mer om prisen